♥ KWF Loop

14 augustus 2021 –  Alkmaar
Foto’s van de loop zijn onder het wedstrijdverslag te vinden. Voor de scherpere versies kun je hier terecht.

Afgelopen zaterdag, 14 augustus, was het alweer tijd voor ons vierde event. Niet zomaar eentje, de ❤ KWF Loop. Een loop in het teken van Alex’ inzamelingsactie voor het KWF, waar hij in oktober ook de Amsterdam Marathon voor gaat lopen!
We hebben geprobeerd een bijzonder evenement neer te zetten, met een gezamenlijke start vanaf het pontje, een KWF Buff (als mondkapje op de pont, wat achteraf niet nodig bleek), zelf ontworpen startnummers en een herstelborrel op het terras van het IJkgebouw. Daarbij komt ook nog eens dat dit het eerste evenement was sinds we de samenwerking met The Athlete Club hebben gezocht. Direct mochten we vier leden verwelkomen bij deze wedstrijd, een mooi begin!

Vierentwintig uur voor de start ontvingen alle deelnemers de navigatiepunten. Vier navigatiepunten voor de lange afstand (± 12 kilometer) en twee navigatiepunten voor de korte afstand (± 6 kilometer). Hiermee konden alle deelnemers aan de slag om hun eigen optimale route uit te stippelen. Zaterdag bleek dat de ene deelnemer daar wat meer aandacht aan had besteed dan de andere. Zo kreeg Rens de Groot het voor elkaar om van de ± 12 kilometer 10,97 kilometer te maken door slim te navigeren. Aan het andere kant hadden we ook een deelnemer die met bijna 13 kilometer op de teller aan de verkeerde kant van het kanaal stond en daarmee als enige loper het pontje ook vanaf de andere kant heeft gepakt.

Gelukkig hebben alle deelnemers uiteindelijk de finish op het terras bereikt en hebben vrijwel alle deelnemers alle navigatiepunten weten te vinden. Bij deze navigatiepunten kregen zij een sticker/stempel op hun startnummer, waarmee zij uiteindelijk met ❤ KWF op het nummer naar de finish snelde. Bij het stickeren/stempelen kregen wij hulp van twee fantastische vrijwilligers die we op deze manier nogmaals van harte willen bedanken. Frank en Amber, jullie zijn toppers!

Dan naar de start van de wedstrijd. Dit gebeurde op het moment dat het pontje aanmeerde bij het Rode Dorp. De leiding werd brutaal gegrepen door een man op leeftijd, met rollator, die zich niet eens had ingeschreven! Hij moest de hardlopers echter vrij snel laten gaan, waarbij het opviel dat deze direct alle kanten opschoten. De zelf ontworpen routes verschilden dus aanzienlijk van elkaar.

Op de korte afstand was het erg spannend. Het had veel weg van de olympische 10.000 meter voor vrouwen. Waarbij Jelle á la Sifan Hassan de hele wedstrijd gangmaker Alex volgde, om hem in een eindsprint vanaf de Friesebrug te kloppen. Vlak achter dit geweld kwam Hugo binnen om het podium te volmaken.

In eerste instantie trachtte ook Benjamin mee te gaan in het geweld, maar bij het eerste navigatiepunt maakte hij van de gelegenheid gebruik om op adem te komen en zich bij Anna en Marije te voegen. Anna heeft met een enorme eindsprint nog geprobeerd om Benjamin te verassen, maar zo ver liet hij het niet komen. Marije zat op de eerste rang en finishte vlak daarna.

Op de lange afstand, de wedstrijdloop, liepen Ronald en Nick gezamenlijk naar zowel het eerste navigatiepunt (Omval) als tweede navigatiepunt (Kerkbrug), op de hielen gevolgd door Rens. Tussen de Kerkbrug en de ingang van SKEEF, het derde navigatiepunt, is het verschil gemaakt. Hier nam Nick een kleine omweg, waardoor Ronald de leiding van de wedstrijd stevig in handen nam en deze niet meer weggaf. Als eerste kwam hij binnen bij het IJkgebouw. Na Ronald kwamen Nick en vervolgens Rens over de finish om het podium te completeren.

Achter de podium kandidaten was een spannende strijd gaande om plek 4. Dennis en Joyce maakte er een mooi schouwspel van, waarbij Dennis het voortouw nam, maar Joyce onvermurwbaar aan het elastiek bleef hangen. Alhoewel het verschil continu heen en weer jojode kon Dennis zijn positie toch handhaven. Als vierde kwam hij over de finish, op de voeten gevolgd door Joyce, die daarmee als eerste vrouw de finish bereikte!
Esther, Esther en Mariska volgden even later. Vanaf het pontje hebben zij zich gezamenlijk over het parcours begeven. Hier en daar werd een concurrent de verkeerde kant opgestuurd, waarna berouwvol een omweg werd genomen om dit recht te zetten 😉. Daarmee komen we meteen bij de deelnemer die een eervolle vermelding verdiend heeft: Justin Zijdewind! De man die zich last minute inschreef voor de korte afstand, op het pontje besloot om toch de lange afstand te volbrengen en met wat extra omzwervingen tot 13 kilometer en een dubbele overtocht met de pont is gekomen. Ondanks alles kwam hij vol enthousiasme over de finish. Waarschijnlijk is hij op de geur van het bier afgekomen, want nog geen minuut later had hij de eerste al soldaat gemaakt, klasse!

Niet alleen Justin genoot van de herstelborrel op het terras van het IJkgebouw. Met medewerking van de weergoden was het erg goed toeven. Zo konden de deelnemers en het publiek getuige zijn van Victorie Runners’ eerste prijsuitreiking direct na de wedstrijd. Ronald en Joyce gingen naar huis met een bierpakket van INSTOCK. Dit bedrijf focust zich op duurzaamheid en gaan verspilling tegen. Vanuit deze gedachte wordt bier gebrouwen met resten van aardappels en brood. Dit klinkt misschien niet heel uitnodigend, maar de smaak is er absoluut niet minder om.

Vol van de ervaring en al het lekkers keerde iedereen tevreden huiswaarts. Dat geldt zeker ook voor de organisatie. Ondanks dat het niet de grootste evenementen zijn is het echt heel erg dankbaar om te doen. Zeker als je het enthousiasme bij iedereen ziet, vooraf, tijdens en na de loop. Daarom willen we de lopers (de nieuwe deelnemers in het bijzonder) en vrijwilligers enorm bedanken voor alle inzet en positiviteit! Dat nemen we mee naar het volgende evenement, waarover snel meer.

Als laatst willen we jullie er ook nog even op wijzen dat het bestellen van een Buff nog altijd mogelijk is. Voor slechts € 5,- is een Victorie Runners ❤ KWF Buff van jou. Alle opbrengsten gaan naar het KWF! Bestellen kan via onderstaande button.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s