Oranje Heidepadloop

11, 12 en 13 juni 2021 – Bergen

Inmiddels is Nederland alweer uitgeschakeld op het EK Voetbal. Ontzettend jammer natuurlijk, maar misschien ook wel een mooi moment om jullie mee terug te nemen naar het openingsweekend van het toernooi, toen we nog vurig konden hopen op een betere afloop. Op vrijdag 11 juni startte namelijk niet alleen het EK. Ook het 4e event van Victorie Runners, de Oranje Heidepadloop, werd afgetrapt. Het thema voor dit weekend was, hoe kan het ook anders: Oranje, Oranje, Oranje! De oranje leeuwen sloten het weekend af met een spectaculaire overwinning op Oekraïne, voortgestuwd door een kolkende Johan Cruijff Arena. Van zulk spektakel waren wij echter al het hele weekend getuige. Getogen in oranje Victorie Runnersshirtjes snelden onze lopers namelijk door het bos- en duingebied van Bergen. De één over de blauwe route, de ander over de oranje route, maar beide eindigend met dezelfde dorstige eindspurt. Dit zorgde voor een zinderende climax waar zelfs de winnende goal van Denzel Dumphries niet aan kon tippen.   

Omdat de routes door het PWN gebied liepen konden we de bekende bordjes en krijtstrepen niet gebruiken. Gelukkig konden we vertrouwen op de bestaande bewegwijzering, al was dit niet voor iedereen toereikend  😉
Verder vierden wij de primeur van een ‘massastart’ en gelet op de recente aankondiging van verdere versoepelingen, zit er nog wel wat meer in het vat. Over vaten gesproken, de borrel achteraf was een mooie bijkomstigheid van de gezamenlijke start. In het zonnetje werd genoten van de verschillende sportbiertjes van ABLOC. De deelnemers die niet bij de massastart konden zijn, of alleen het shirt hadden besteld kregen de biertjes uiteraard thuisbezorgd. Ook van hen hebben we positieve berichten doorgekregen. ABLCOC lijkt dus een blijvertje te zijn!

Dan naar het belangrijkste, de wedstrijd. Ronald en Rens reisden vrijdagavond samen af naar Bergen. Gehuld in hun prachtige Victorie Runnersshirts vroegen zij een toevallige passant een foto te maken. Deze toevallige passant bleek Rene te zijn, die op het punt stond om te beginnen aan de wedstrijd. Samen met Ronald ging hij even later van start op de oranje route, terwijl Rens het vuur uit zijn sloffen liep op de blauwe route. Dat lukte goed, want het gehele weekend kwam niemand meer in de buurt zijn tijd van 22:17.

Op het moment dat Rens binnenkwam, was het duo op de oranje route nog in een hevige strijd verwikkeld. Ronald had al vroeg een voorsprong genomen op Rene, maar tot hun beider verbazing finishte Rene toch voor Ronald zonder hiervoor ook maar één inhaalactie te hoeven uitvoeren. Het gemis aan Victorie Runners bewegwijzering was een hard gelach voor Ronald. Ondanks de extra meters, bijna een kilometer in totaal, wist hij er toch een flinke eindspurt uit te persen. In slechts 23 seconden legde hij de laatste 150 af. Genoeg voor een bierpakket!

Op zaterdag vond de massastart plaats. In totaal acht deelnemers gingen gelijktijdig van start, keurig verdeeld over de oranje en de blauwe route. Alle acht bereikte zij de finish, al heeft dat in sommige gevallen flink wat gevloek gekost. De klimmetjes door het mulle zand werden namelijk niet door iedereen evenveel gewaardeerd. Op de blauwe route was het Jelle die als eerste de finish bereikte, op gepaste afstand gevolgd door Anna. Anna wist, mede door een onoverkomelijke plaspauze bij haar achtervolgers, Vera en Marije achter zich te houden. Op de oranje route nam Jordi enthousiast de leiding, gevolgd door Robert en Martijn. Alex kon op het technische gedeelte goed volgen, maar moest de kopgroep later toch laten gaan. Mede door de klimmetjes moest Jordi de anderen uiteindelijk ook aan zich voorbij laten gaan. Door de geleverde strijd van alle deelnemers op beide routes zat een eindsprint sneller dan die van Ronald er niet meer in, al waren er zeker goedbedoelde pogingen te zien. Deze pogingen werden weliswaar niet beloond met een bierpakket, maar de koelbox voor ABLOC bier maakte een hoop goed.

Op de zondag, vlak voor het oranjegeweld écht losbarstte, heeft Nick ook nog een poging gewaagd op de oranje route. Waarschijnlijk was hij tijdens het lopen druk bezig met de voorbeschouwing van wat later die dag stond te wachten, want ook zijn poging strandde als gevolg van navigatieproblemen. De omweg was, gezien de omgeving, geen straf, maar de kans op een goede klassering was wel verkeken.

Door de afgelegde omwegen moest de jury toch even de hersens kraken. Uiteindelijk is besloten om degene die het parcours, al dan niet met omweg, het snelste hebben afgelegd uit te roepen tot winnaars. Dit omdat navigeren onderdeel was van de wedstrijd. Dit betekent dat Robert de wedstrijd over de oranje route op zijn naam heeft geschreven!

Het was weer genieten geblazen van de neergezette prestaties. Dit keer was het helemaal een lust voor het oog omdat dit werd gedaan in de zelf ontworpen Victorie Runnersshirts. Inmiddels een ruime week later hebben we het shirt bij vele Victorie Runners voorbij zien komen op Strava, Instagram en op profielfoto’s. Daar zijn we als organisatie natuurlijk ontzettend trots op!

We willen wederom iedereen bedanken voor de deelname en de leuke reacties. Dat goede gevoel nemen we mee tijdens de organisatie van het volgende event. Als het zo ver is, laten wij weer van ons horen. Tot dan!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s